Subsidie praktijkleren aanvragen vóór 17 september!

Datum: dinsdag 11 september 2018
Geplaatst in: Subsidies

Heb je het afgelopen jaar werknemers (scholieren) binnen je bedrijf opgeleid? Dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie praktijkleren van maximaal € 2.700 per leerling. Deze subsidie moet uiterlijk 17 september 2018 om 17.00 uur zijn aangevraagd. Dat is nog maar een krappe week, actie is dus vereist!

Wat zijn de voorwaarden?

Je krijgt de subsidie als je aan de voorwaarden voldoet die horen bij de betreffende onderwijscategorie. Deze verschillen voor bijvoorbeeld vmbo en mbo. Kijk hiervoor op de site www.rvo.nl, zoekterm ‘praktijkleren’. De subsidie moet op tijd en digitaal worden aangevraagd via E-Herkenning. E-Herkenning vraag je aan via een van de erkende bedrijven, te vinden op www.eherkenning.nl.

In de indieningsperiode van 2018 kun je subsidie aanvragen voor begeleiding in het schooljaar 2017/2018. Per opleiding verschilt de start- en einddatum. Na afloop van de begeleiding kun je je aanvraag indienen, maar uiterlijk tot 17 september 2018 17.00 uur.

Bedoeld als tegemoetkoming kosten

De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten die je als werkgever maakt om de leerling binnen je bedrijf op te leiden. Dit moet blijken uit je administratie. Daarom moet er een praktijkleerovereenkomst overlegd kunnen worden, als ook een aanwezigheidsregistratie en een administratie waaruit blijkt dat begeleiding heeft plaatsgevonden en leerdoelen en dergelijke zijn behaald.

Via steekproeven controleert de RVO of aan de gestelde voorwaarden is voldaan. Wanneer blijkt dat ten onrecht de subsidie is ontvangen, dan wordt deze teruggevorderd.

Hulp nodig?

Wij helpen je uiteraard graag verder. Bel naar (0251) 361 980.