Stel uw loonkostenvoordeel nog deze maand veilig

Datum: dinsdag 23 januari 2018
Geplaatst in: Ondernemerschap

Had je in 2017 recht op de premiekorting oudere werknemer en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer? Dan heb je mogelijk vanaf 2018 recht op één of meer loonkostenvoordelen. Dat recht moet je dan nog wel veiligstellen in de laatste aangifte loonheffingen van 2017, die je deze maand indient.

 

Loonkostenvoordelen

Met ingang van 2018 zijn er vier nieuwe loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers. In je aangifte loonheffingen kun je, mits voldaan aan de voorwaarden, een verzoek doen voor de volgende tegemoetkomingen:

  • LKV oudere werknemer (56+)
  • LKV arbeidsgehandicapte werknemer
  • LKV doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden
  • LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer

Let op! De loonkostenvoordelen zijn in plaats gekomen van de premiekorting oudere werknemer en de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer. De premiekorting jongere werknemer is niet vervangen. Deze is definitief komen te vervallen per 1 januari 2018.

 

Verzilvering

Had je in 2017 recht op de premiekorting oudere werknemer en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer? Dan moet je om in aanmerking te komen voor één of meer loonkostenvoordelen, je laatste aangifte loonheffingen over 2017 goed invullen. Dat houdt het volgende in:

  • Geef in de aangifte aan dat u voor een werknemer de premiekorting oudere werknemer of arbeidsgehandicapte werknemer toepast.
  • Vul in deze aangifte het bedrag aan premiekorting in waar u recht op heeft.

Als je deze stappen nog niet kunt doen, bijvoorbeeld omdat de werknemer net in dienst is en je daardoor nog geen doelgroepverklaring hebt, corrigeer de laatste aangifte loonheffingen over 2017 dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk op 1 mei 2018.

Let op! Vergeet niet om in de aangifte loonheffingen over 2018 het betreffende loonkostenvoordeel aan te vragen.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met WEA Personeel via telefoonnummer (0251) 361 960. Of mail rechtstreeks naar: salaris@wea-nh.nl.

Bron: sra.nl