MKB profiteert volop van innovatieregeling WBSO

Datum: woensdag 06 juni 2018
Geplaatst in: Ondernemerschap

Waar staat WSBO ook alweer voor? WSBO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Ook wel innovatiebox genoemd. Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en kunnen ideeën sneller worden ontwikkeld tot succesvolle producten en diensten. Zo’n 21.265 Nederlandse ondernemers (waarvan 97% MKB’er) haalden afgelopen jaar een voordeel van bijna 1,2 miljard euro uit de WBSO.

Ondernemers fundament van onze economie

Het overgrote aandeel MKB’ers laat zien dat zij niet alleen het fundament van onze economie zijn, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan vernieuwing in vele sectoren. Onderzoek en ontwikkeling blijft de basis voor onze internationale concurrentiepositie.” Aldus staatssecretaris Mona Keijzer van EZK die de resultaten over 2017 recent presenteerde.

Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verlagen. In 2017 kende de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de WBSO namens het ministerie van EZK uitvoert, in totaal 135.900 projecten toe. Bij deze projecten was verreweg het grootste deel (96%) een ontwikkelingstraject voor een nieuw product, productieproces of programmatuur en in 4% van de projecten ging het om technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten?

Misschien kom je ook wel in aanmerking voor een subsidie uit de WBSO-pot. Twijfel je? Neem dan contact op met je NUWEA-relatiebeheerder, hij/zij kan je er alles over vertellen. Vanzelfsprekend blijven wij ook alert op jouw kansen.