Omzet horeca groeit. Wilt u ook groeien? Neem contact op met NUWEA

Horeca-omzet met stijgt 2,2% in Q2

Datum: vrijdag 31 augustus 2018
Geplaatst in: Geen categorie

Voor het vijfde jaar op rij groeit de horeca-omzet per kwartaal. In het tweede kwartaal van 2018 steeg de omzet met 2,2% ten opzichte van het vorige kwartaal, zo meldt het CBS. Vrijwel alle onderdelen in de horeca doen het goed ten opzichte van het vorige kwartaal.

Eet- en drinkgelegenheden lieten een stijging zien van 2,3%, waarvan de fastfoodrestaurants de grootste stijging liet zien, met maar liefst 3,6% ten opzichte van vorig kwartaal. Ook nam het aantal verkochte consumpties toe met 2%.

De omzet van logiesverstrekkers steeg met 1,9% en het volume steeg met 0,9%. Hotels lieten een stijging zien van 2,1% met een stijging van het volume van 0,5%. Saillant detail is dat vorig kwartaal het volume nog daalde met 0,3%.

Groeiende omzet, toch zorgen

Het ondernemersvertrouwen in de horeca is al 4,5 jaar op rij positief, toch zijn er ook zorgen in de markt. Zo is er een personeelstekort waardoor ondernemers belemmeringen ervaren in hun bedrijfsactiviteiten. Met 23.000 vacatures per einde tweede kwartaal is dit een terechte zorg.